”För att klara framtidens matförsörjning behöver vi äta mer hållbar sjömat, både från havet och genom vattenbruk på land. Vilka förutsättningar krävs för hållbar mat från Östersjön?” Det är frågan som kommer att diskuteras av Blå mats egna och inbjudna experter.

Deltagare i seminariet är:

  • Åsa Domeij, hållbarhetschef, Axfood
  • Fredrik Gröndahl, koordinator, Blå mat – centrum för framtidens sjömat
  • Gunilla Rosenqvist, projektledare (moderator), Uppsala universitet/Blått Centrum Gotland
  • Pontus Gunnarsson, doktorand, SLU
  • Sofia Strandberg, hållbarhetsstrateg, Coop
  • Andreas Pettersson, länsfiskekonsulent, Blått Centrum Gotland/ Länsstyrelsen Gotland

Seminariet kommer att sändas via Almedalsveckan Play och via Uppsala universitets plattform.

Östersjödagarna anordnar även sex andra aktuella seminarier under onsdagen och torsdagen. Coop, en av Blå mats partners, bjuder på frukost och lunch, så passa på att kombinera ny kunskap med god (sjö)mat.

Här finns all information om seminariet ”Blå mat– vilka förutsättningar finns för hållbar blå mat från Östersjön och på land?”

Du hittar alla Östersjödagarnas evenemang här.