Sjömat som julmat med Kristina Snuttan Sundell i podden Landet
Senaste avsnittet av Landsbygdsnätverkets podd "Landet - podden bortom storstan" ägnades åt sjömat som julmat. Både hur det brukade se ut och hur framtidens svenska julbord kan komma att gestalta sig. En av två experter i programmet var Blå mats Kristina Snuttan Sundell.
”Att äta julbord är en gammal tradition. Och vad vi upplever som julklassiker har så klart ändrats genom historien. Så hur är det med mat från hav och sjöar. Varför äter vi inte lika mycket fisk till jul som vi gjorde förr? Eller är det så att sjömaten faktiskt är på väg tillbaka. Skulle gädda, brax och blåmusslor – eller varför inte sjöpungsbullar, kunna bli framtidens måsten som julmat?”
#154 Sjömat som julmat – gamla traditioner och framtida frestelser
Poddavsnittet dök också upp i första luckan i Sjömatens julkalender från Landsbygdsnätverkets.
Bild från Landsbygdsnätverkets webbplats