logotype logotype
language
close
search
close
close
menu
  • Startsida
  • Senaste nytt
  • Forskning
  • Publikationer
  • Satellitprojekt
  • Nyhetsbrev
  • Om Blå mat
  • Kontakt
Linkedin

Sök

Choose language

    • English
sjömat på en serveringsbricka
Foto: Max Mota, Unsplash

Ny artikel: Still just a matter of taste? Sensorial appreciation of seafood is associated with more frequent and diverse consumption

16 maj 2024 | Forskning | Nyheter

I en ny artikel, med Blå mat-doktoranden Elena Costa som medförfattare, kan du läsa om två studier som undersöker konsumenters motiv för att konsumera fisk och deras förväntningar på olika fiskrätter, relaterat till faktorerna naturligt, nödvändigt, normalt och gott. Resultaten visar bland annat att faktorn gott främjar både frekvent och varierad konsumtion, medan uppfattningen att fisk är nödvändigt enbart påverkar frekvens, inte variation. Att kommunicera fiskens positiva sensoriska egenskaper och skapa nya produktkoncept kan öka acceptansen för olika fiskrätter.

Appetite: Still just a matter of taste? Sensorial appreciation of seafood is associated with more frequent and diverse consumption

Konsortiet

KTH Chalmers Göteborgs universitet SLU Uppsala universitet IVL, Svenska Miljöinstitutet RISE Research Institutes of Sweden Innovatum Science Park Axfoundation Matfiskodlarna Sverige AB Orkla Foods Sverige

Huvudfinansiärer

Formas Västra Götalandsregionen

Sociala medier

Linkedin

Kontakt

info@bluefood.se
This site uses cookies.
I accept