
Utlysning av satellitprojekt 1:2023
In English below Blå mats forskningsområden Primärproduktion Processteknik och produktutveckling Cirkulära system Konsumentattityder och sensorik Hållbarhetsanalyser Hälsa och välfärd hos …
In English below Blå mats forskningsområden Primärproduktion Processteknik och produktutveckling Cirkulära system Konsumentattityder och sensorik Hållbarhetsanalyser Hälsa och välfärd hos …
”Att äta julbord är en gammal tradition. Och vad vi upplever som julklassiker har så klart ändrats genom historien. Så …
I boken ”Sjömat – den ätbara mångfalden i havet” berättar Kennet Lundin, marinbiolog och vetenskaplig intendent vid Göteborgs naturhistoriska museum …
Fokusområdet för postdoktorprojektet är Gotland, en ö mitt i Östersjön. Uppsala universitet söker en postdoktor som kan bidra med forskning …
Den första dagen handlade om utvecklingen inom Blå mat. De numera nio unga forskarna berättade hur deras projekt utvecklas. Fyra …
Dag och tid: Torsdag 24 november 2022, 10-12 Plats: Digitalt på Kungl. Vetenskapsakademiens webbplats: www.kva.se/evenemang/hallbar-bla-mat-2030-framtidens-sjomat-i-sverige Ingen anmälan krävs.
Lillemor Lindberg hade sällskap av representanter för Blå mat-parterna Sweden pelagic och Pelagic seafood på scenen. Hon pratade bland annat …
Den snabbt växande algodlingsnäringen på svenska västkusten har goda möjligheter att på ett lönsamt och hållbart sätt bidra till att …
Här kan du se seminariet i efterhand. Från Blå mat deltog Fredrik Gröndahl, KTH, Gunilla Rosenqvist, Uppsala universitet/Blått Centrum Gotland, …