Det löpande arbetet i Blå mat samordnas i exekutiva gruppen medan strategiska beslut tas av styrgruppen. Dessutom finns en rådgivande grupp, ett så kallat advisory board, med svenska och internationella experter.

Exekutiva gruppen

  • Kristina Snuttan Sundell, ordförande
  • Fredrik Gröndahl, koordinator för kompetenshöjning och medelsförvaltning
  • Lillemor Lindberg, koordinator för innovation och företagskontakter
  • Ingrid Undeland, koordinator för forskning
  • Franziska Sperling, administrativ samordnare
  • Johan C Thorburn, kommunikatör

Styrgruppen

Ordinarie ledamöter

Suppleanter

Advisory board

  • Teija Aho, vd, Guldhaven
  • Magnus Andersson, Regeringskansliet
  • Mattis Bergqvist, hållbarhetschef, Coop
  • Barry Costa Pierce, professor, University of New England
  • Magdalena Gerger, vd, Systembolaget
  • Wenche Hansen, vd, Matfiskodlarna
  • Anna Henning Moberg, Ansvarig för måltidsutveckling och testköksverksamhet vid Torsåker gård, Axfoundation
  • Flemming Jessen, DTU
  • Inger Melander, expert fiske och marknad, WWF
  • Richard Nicholls, Nomad Foods

Medlemmarna i Blå mats advisory board har ett personligt mandat och representerar inte sina respektive organisationer.