logotype logotype
language
close
search
close
close
menu
  • Startsida
  • Senaste nytt
  • Forskning
  • Publikationer
  • Satellitprojekt
  • Nyhetsbrev
  • Om Blå mat
  • Kontakt
Linkedin

Sök

Choose language

    • English

22 september 2021: ”Sjömat – Havet är nyckeln till en hållbar framtid”

27 augusti 2021 | Evenemang | Nyheter

22 september kan du höra Fredrik Gröndahl – koordinator för kompetenshöjning och medelsförvaltning i Blå mat och forskare vid KTH – berätta om centrumbildningen Blå mat, vid ett webbinarium som anordnas av KTH tillsammans med Värmdö kommun.

”Vad är sjömat? Kan fiske och vattenbruk bli hållbart? Av de 240 000 ton fisk som fiskas upp i Sverige årligen går endast 40 procent till matkonsumtion. Samtidigt importerar Sverige tre fjärdedelar av den mat från sjö och hav som vi äter.

Forskningscentret Blå mat – centrum för framtidens sjömat har som mål och syfte att utforska nya tekniker och arter för att utvidga svenskt vattenbruk. Nya cirkulära och hållbara livsmedelsproduktionssystem och produkter med sjömat ska utvecklas.”

  • Fortsätt läsa om webbinariet på Värmdö kommuns webbplats
  • KTH Vattencentrum ansvarar för KTH:s samarbete med Värmdö kommun

Konsortiet

KTH Chalmers Göteborgs universitet SLU Uppsala universitet IVL, Svenska Miljöinstitutet RISE Research Institutes of Sweden Innovatum Science Park Axfoundation Matfiskodlarna Sverige AB Orkla Foods Sverige

Huvudfinansiärer

Formas Västra Götalandsregionen

Sociala medier

Linkedin

Kontakt

info@bluefood.se
This site uses cookies.
I accept