logotype logotype
language
close
search
close
close
menu
  • Startsida
  • Senaste nytt
  • Forskning
  • Publikationer
  • Satellitprojekt
  • Nyhetsbrev
  • Om Blå mat
  • Kontakt
Linkedin

Sök

Choose language

    • English

19 oktober 2021: ”Ökad hållbar blå livsmedelsproduktion i hela Sverige”

30 september 2021 | Evenemang | Nyheter

Landsbygdsnäterket och Dalarna Science Park anordnar ett webbinarium om blå livsmedelsproduktion genom vattenbruk med samtal om vattenbruket som bransch, teknikutveckling, djurvälfärd samt regler och politik. Kristina Snuttan Sundell och Anders Kiessling från Blå mat deltar i webbinariet.

Så här beskrivs webbinariet på Landsbygdsnätverkets webbplats:

Vi behöver producera mer mat. Målet är tydligt både i Sveriges livsmedelsstrategi och strategin för svenskt vattenbruk. Men hur når vi dit?

Välkommen till ett seminarium som ger dig en god överblick av svenskt vattenbruk. Vi samtalar om vattenbruket som bransch, teknikutveckling, djurvälfärd samt regler och politik. Målgruppen är beslutsfattare, näringslivs- och landsbygdsutvecklare samt andra intressenter inom det offentliga.

I webbinariet deltar Kristina Snuttan Sundell, professor i zoofysiologi vid Göteborgs universitet och ordförande för Blå mat samt Anders Kiessling, professor i akvakultur vid SLU som också återfinns i Blå mats styrgrupp. Tillsammans kommer de att föreläsa om kompletterande fiskodlingstekniker.

Läs mer och anmäl dig till webbinariet senast 15 oktober 2021

Konsortiet

KTH Chalmers Göteborgs universitet SLU Uppsala universitet IVL, Svenska Miljöinstitutet RISE Research Institutes of Sweden Innovatum Science Park Axfoundation Matfiskodlarna Sverige AB Orkla Foods Sverige

Huvudfinansiärer

Formas Västra Götalandsregionen

Sociala medier

Linkedin

Kontakt

info@bluefood.se
This site uses cookies.
I accept