7 december – Agfo talk: Fisk, alger, mittemellan Samverkansplattformen för Biomarina näringar – vad är framtidens sjömat?
Affärsnätverket Agfo anordnar ett seminarium med ambitionen att hitta svar på frågor om svensk produktion och konsumtion av sjömat. Evenemanget arrangeras fysiskt i Stockholm och är kostnadsfritt.
Agfo och den inbjudna panelen tar sig an frågor som:
- Varför kan vi inte själva producera mer av den sjömat vi äter i Sverige?
- Vad bör vi satsa på för sjömat framåt, givet våra regionala förutsättningar?
- Hur vänjer vi konsumenten vid att växla över till nya arter och produkter?
- Är kanske rentav framtidens sjömat vegetabilisk? Kommer vi att äta mer alger och växtbaserade fiskalternativ?
- Vilka är utmaningarna och hur kan entreprenörer bidra? Vilken innovation krävs?
Från Blå mat deltar Fredrik Gröndahl, koordinator för kompetenshöjning.
Dag och tid: 7 december 2021, 8-10
Plats: ”Gröna näringslivets hus”, Franzéngatan 1B, Stockholm