logotype logotype
language
close
search
close
close
menu
  • Startsida
  • Senaste nytt
  • Forskning
  • Publikationer
  • Satellitprojekt
  • Nyhetsbrev
  • Om Blå mat
  • Kontakt
Linkedin

Sök

Choose language

    • English

21-23 juni: Konferens om svensk algodling – möjligheter och hinder

19 maj 2022 | Evenemang | Nyheter

21 till 23 juni anordnar Göteborgs universitet en konferens på Tjärnö marina laboratorium om svensk algodling och utveckling av den svenska algnäringen. Under konferensen kan du träffa Ingrid Undeland och Fredrik Gröndahl, bekanta från Blå mat.

Så här presenteras konferensen på Göteborgs universitets webbplats.

”Intresset för alger växer med rekordfart. Idag finns ett fåtal odlare i Sverige men vad behövs för att industrin ska växa och utvecklas? Vilka tekniker finns för att odla alger och tång i svenska vatten? Var ligger utmaningarna? Och hur använder vi biomassan? Välkommen till en konferens med intressanta presentationer och spännande diskussioner!”

  • Ingrid Undelands presentation har rubriken ”Alger – havets superfood”
  • Fredrik Gröndahl kommer att tala under rubriken ”Intressekonflikter vid uppskalning – en lägesanalys”

Du som deltar kommer också få ta del av presentationer från andra framstående forskare samt representanter från myndigheter, företag och organisationer från Sverige, Norge och Danmark.

Läs mer på konferensens webbsida

Konsortiet

KTH Chalmers Göteborgs universitet SLU Uppsala universitet IVL, Svenska Miljöinstitutet RISE Research Institutes of Sweden Innovatum Science Park Axfoundation Matfiskodlarna Sverige AB Orkla Foods Sverige

Huvudfinansiärer

Formas Västra Götalandsregionen

Sociala medier

Linkedin

Kontakt

info@bluefood.se
This site uses cookies.
I accept