5 till 8 maj 2022: Blå mat på Vetenskapsfestivalen i Göteborg
Under årets upplaga av Vetenskapsfestivalen i Göteborg kan du träffa Blå mats forskare under ett antal programpunkter – workshops, utställningar och föreläsningar. Du träffar oss i Nordstan.
- Utställning: ”Blå mat – framtidens sjömat”
- Utställning: ”Framtidens mat odlas i havet”
- Workshop: ”Gör ditt eget algvykort”
- Workshop: ”Vad vill våra odlade fiskar äta i framtiden?”
- Workshop: ”Allt du velat veta om alger, musslor & ostron”
- Workshop: ”Känn och smaka på havet!”
- Workshop: ”Sjögurkan – vattenbrukets dammsugare”
- Föreläsning: ”5-rätters smakmeny med miljösmart sjömat”, fredag 6 maj, 12.00-13.00
- Föreläsning: ”Havets hållbara protein”, fredag 6 maj, 12.02 till 12.12
- Föreläsning: ”Varför odla en art när man kan odla flera?”, fredag 6 maj, 12.14-12.24
- Föreläsning: ”Vad åt din rökta lax till middag?”, fredag 6 maj, 12.38-12.48
- Lecture: ”Why Don’t We Eat More Sustainable Seafood?”, 12.50-13.00
Alla programpunkter är i Nordstan. Klicka på länkarna för dagar och tider.
Från Blå mat deltar Kristina Snuttan Sundell, Göteborgs universitet, Ingrid Undeland, Chalmers samt doktoranderna Marica Andersson, Göteborgs universitet, Pontus Gunnarsson, SLU och Elena Costa, RISE Research Institutes of Sweden.