Blå mat på Almedalsveckan med Östersjödagarna
Onsdag 6 juli deltar Blå mat i Almedalsseminariet ”Blå mat– vilka förutsättningar finns för hållbar blå mat från Östersjön och på land?”. Arrangör är Östersjödagarna och från Blå mat kommer Fredrik Gröndahl, Gunilla Rosenqvist, Pontus Gunnarsson och Andreas Pettersson. Dessutom deltar Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij och Sofia Strandberg, hållbarhetsstrateg på Coop.
”För att klara framtidens matförsörjning behöver vi äta mer hållbar sjömat, både från havet och genom vattenbruk på land. Vilka förutsättningar krävs för hållbar mat från Östersjön?” Det är frågan som kommer att diskuteras av Blå mats egna och inbjudna experter.
Deltagare i seminariet är:
- Åsa Domeij, hållbarhetschef, Axfood
- Fredrik Gröndahl, koordinator, Blå mat – centrum för framtidens sjömat
- Gunilla Rosenqvist, projektledare (moderator), Uppsala universitet/Blått Centrum Gotland
- Pontus Gunnarsson, doktorand, SLU
- Sofia Strandberg, hållbarhetsstrateg, Coop
- Andreas Pettersson, länsfiskekonsulent, Blått Centrum Gotland/ Länsstyrelsen Gotland
Seminariet kommer att sändas via Almedalsveckan Play och via Uppsala universitets plattform.
Östersjödagarna anordnar även sex andra aktuella seminarier under onsdagen och torsdagen. Coop, en av Blå mats partners, bjuder på frukost och lunch, så passa på att kombinera ny kunskap med god (sjö)mat.