logotype logotype
language
close
search
close
close
menu
  • Startsida
  • Senaste nytt
  • Forskning
  • Publikationer
  • Satellitprojekt
  • Nyhetsbrev
  • Om Blå mat
  • Kontakt
Linkedin

Sök

Choose language

    • English

Blå mats årsmöte på KTH Innovation: Intensiva dagar med 70 deltagare

18 november 2022 | Evenemang | Forskning | Nyheter

Under Blå mats första årsmöte 15 och 16 november träffades ett 70-tal deltagare på KTH Innovation på KTH Campus i Stockholm.

Den första dagen handlade om utvecklingen inom Blå mat. De numera nio unga forskarna berättade hur deras projekt utvecklas. Fyra av Blå mats parter – Marine Taste, Vattudalens fisk, Pond Fish and Greens och Göteborgs Fiskauktion – delade med sig av sina utmaningar, framgångar och framtidsplaner. Dessutom presenterade IVL, Rise och SLU sina pågående Blå mat-forskningsprojekt. Och som bonus fick deltagarna veta mer om KTH Innovation, uppstartsbolaget Knowcean och om Kålrotsakademiens projekt Bortglömda fiskar.

Årsmötets andra dag började med planeringsmöten och fortsatte med aktuella omvärldsfrågor: Den pågående fiske- och vattenbruksutredningen, en rapport från Chile, märkning av sjömat, livsmedelsberedskap och Havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet. Det var med andra ord en stor spridning på innehållet men precis som med Blå mat i stort hängde de olika delarna ändå ihop på ett självklart sätt.

Konsortiet

KTH Chalmers Göteborgs universitet SLU Uppsala universitet IVL, Svenska Miljöinstitutet RISE Research Institutes of Sweden Innovatum Science Park Axfoundation Matfiskodlarna Sverige AB Orkla Foods Sverige

Huvudfinansiärer

Formas Västra Götalandsregionen

Sociala medier

Linkedin

Kontakt

info@bluefood.se
This site uses cookies.
I accept