logotype logotype
language
close
search
close
close
menu
  • Startsida
  • Senaste nytt
  • Forskning
  • Publikationer
  • Satellitprojekt
  • Nyhetsbrev
  • Om Blå mat
  • Kontakt
Linkedin

Sök

Choose language

    • English
en pincett håller upp ett runt, vitt block med algbitar i
Foto: Martina Bergentall och Unn Tjörnstrand

Ny rapport: Solid-state fermentation of side streams from Saccharina latissima

31 januari 2024 | Forskning | Nyheter

Sidoströmmar från algen sockertång som fermenteras med Rhizopous-sporer kan omvandlas till en fast produkt som eventuellt skulle kunna användas som livsmedel. Men först behövs mer kunskap om smaken och eventuella mikrobiella och toxikologiska risker. Mer kunskap behövs också om produktens näringsprofil och biotillgänglighet. Det visar ett satellitprojekt som genomfört av Rise i samarbete med Nordic Seafarm.

RISE Rapport 2023:152 – Solid-state fermentation of side streams from Saccharina latissima

Konsortiet

KTH Chalmers Göteborgs universitet SLU Uppsala universitet IVL, Svenska Miljöinstitutet RISE Research Institutes of Sweden Innovatum Science Park Axfoundation Matfiskodlarna Sverige AB Orkla Foods Sverige

Huvudfinansiärer

Formas Västra Götalandsregionen

Sociala medier

Linkedin

Kontakt

info@bluefood.se
This site uses cookies.
I accept