logotype logotype
language
close
search
close
close
menu
  • Startsida
  • Senaste nytt
  • Forskning
  • Publikationer
  • Satellitprojekt
  • Nyhetsbrev
  • Om Blå mat
  • Kontakt
Linkedin

Sök

Choose language

    • English

Se Blå mats forskare och parter diskutera multianvändning, alger och strömming i Almedalen

1 juli 2024 | Evenemang | Nyheter

Under Almedalsveckan 2024 deltog flera av Blå mats forskare och parter i seminarier som samordnades av Östersjödagarna. Nu finns seminarierna tillgängliga på Uppsala universitets videoplattform. Nu kan du se de seminarier du missade och se om resten.

Havsbaserad vindkraft – multianvändning

”Vilka synergier och möjligheter finns till samexistens för produktion av blå mat, ökad biodiversitet, säkerhet och energi till havs? Går det att skapa flera fördelar samtidigt som gynnar både människa och miljö?”

Deltagare från Blå mat

  • Fredrik Gröndahl, centrumföreståndare, Blå mat, KTH
  • Mattis Bergquist,hållbarhetschef, Coop Sverige

Se seminariet ”Havsbaserad vindkraft – multianvändning”

Hur kan vi skapa förutsättningar för att mer strömming och skarpsill landas som livsmedel?

”Det regionala yrkesfisket efter sill/strömming i Östersjön står inför stora utmaningar. Samtidigt skickas det signaler om hur viktigt fisket är i händelse av kris eller krig. Hur kan vi skapa de förutsättningar som krävs för att vi ska kunna landa mer strömming för konsumtionsändamål?”

Deltagare från Blå mat

  • Mattis Bergquist, Coop
  • Krishan Kent, Fiskbranchens riksförbund
  • Vesa Tschernij, Marint Centrum Simrishamn
  • Andreas Pettersson, Länsstyrelsen Gotland

Se seminariet ”Hur kan vi skapa förutsättningar för att mer strömming och skarpsill landas som livsmedel?”

Från strand till jord – hur kan användandet av marin biomassa rädda Östersjön?

”Stinkande tång på stranden och igenväxta vikar är en ny utmaning. Historiskt har material från kusten använts som gödsel på åkrar och bete till djur vilket även gynnat den biologiska mångfalden. Vad kan vi göra för att vi återigen ska se marin biomassa som vass och tång som en resurs och inte som problem?”

Deltagare från Blå mat

  • Fredrik Gröndahl, Centrumföreståndare, Blå mat
  • Gunilla Rosenqvist, (moderator), Blått Centrum Gotland

Se seminariet ”Från strand till jord – hur kan användandet av marin biomassa rädda Östersjön?”

Konsortiet

KTH Chalmers Göteborgs universitet SLU Uppsala universitet IVL, Svenska Miljöinstitutet RISE Research Institutes of Sweden Innovatum Science Park Axfoundation Matfiskodlarna Sverige AB Orkla Foods Sverige

Huvudfinansiärer

Formas Västra Götalandsregionen

Sociala medier

Linkedin

Kontakt

info@bluefood.se
This site uses cookies.
I accept