Tisdag 9 november 2021
11.30–12.00 Registrering
12.00–12.15 Välkommen till Blå mats kickoff
Kristina Snuttan Sundell, Göteborgs universitet, Fredrik Gröndahl, KTH, Anders Högberg, Orkla Foods
12.15–12.45 Smaken framför allt
Sofia B Olsson, Restaurang Vrå
12.45–13.45 Lunch
13.45–14.15 Sustainable – or not sustainable – seafood. How can we think about sustainability in the Blue Food centre?
Friederike Ziegler, Rise
14.15-15.15 Blue Food’s research areas and young researchers, session 1
15.15-15.45 Fruktmingel
15.45–16.45 Blue Food’s research areas and young researchers, session 2
16.45–17.15 Fikamingel
17.30–19.00 Studiebesök på Kristineberg & smak från havet
19.00–20.00 Fri tid
20.00 Middag
Onsdag 10 november 2021
8.30-8.35 Sammanfattning av dag 1
8.35–9.30 Lär känna Blå mat, presentationer av en handfull partners
9.30–10.00 Hur kan vi stärka den blå värdekedjan med forskning & innovation?
Marie Gidlund, Sweden Food Arena
10.00–10.15 Fika
10.15–11.00 Responsible Research and Innovation (RRI) for Sustainable Seafood: What ingredients, what architecture? (Zoom)
Dorothy J Dankel, Universitetet i Bergen
11.00–11.30 Smarta verktyg för fiskodling testas i ny studie
Torbjörn Johansson, IVL, Jonathan Roques, GU
11.30-12.30 Lunch
12.30-12.45 Blue Food’s Capability Development
Maria Gustavsson, Ica, Mattis Bergquist, Coop, Shereen Daver, RPHH/108 Ateliers
12.45-13.00 So Long, and Thanks for All the Fish
Malin Skog & Anders Högberg, Blå mats styrgrupp