logotype logotype
language
close
search
close
close
menu
  • Startsida
  • Senaste nytt
  • Forskning
  • Publikationer
  • Satellitprojekt
  • Nyhetsbrev
  • Om Blå mat
  • Kontakt
Linkedin

Sök

Choose language

    • English

Två satellitprojekt beviljades medel i Blå mats fjärde utlysning

I Blå mats fjärde utlysning om satellitprojekt beviljades en ansökan om forskningsprojekt och en ansökan om resebidrag.

Forskningsprojekt

”From few to many: sensory and psychographic characteristics affecting diversity of seafood consumption”

Akademisk part: RISE

Medsökande: Orkla

Projektets mål är att ta reda på hur konsumenter i Finland och Sverige med smal, medelstor och stor variation i sin konsumtion av sjömat kan karaktäriseras psykologisk, vad de motiveras av och vad som hindrar dem från att konsumera fler typer av sjömat. I projektet ingår även vilka sensoriska förväntningar man har på viktiga sjömatsarter.

Blå mat finansierar projektet med 150 000 kronor.

Resebidrag

Elena Costa, Blå mat-doktorand vid RISE och Göteborgs universitet, beviljades 25 000 kronor för att kunna delta i två intensivkurser – ”Sensory evaluation and food preferences” vid Köpenhamns universitet och ”Understanding consumers 2023” vid Italienska sällskapet för sensorisk vetenskap – samt workshopen ”Nordic Sensory Workshop 2023” vid Teknologiska institutet i Danmark.

Blå mats tredje satellitutlysning (2:2022)

Blå mats andra satellitutlysning (1:2022)

Blå mats första satellitutlysning

Konsortiet

KTH Chalmers Göteborgs universitet SLU Uppsala universitet IVL, Svenska Miljöinstitutet RISE Research Institutes of Sweden Innovatum Science Park Axfoundation Matfiskodlarna Sverige AB Orkla Foods Sverige

Huvudfinansiärer

Formas Västra Götalandsregionen

Sociala medier

Linkedin

Kontakt

info@bluefood.se
This site uses cookies.
I accept